Bare en liten flørt?


Du er ute på byen en fredagskveld. Samboeren er på vennetur. Barna er på besøk hos besteforeldrene, og du er i god stemning. Kanskje treffer du noen du får litt ekstra god kontakt med. Dere danser og flørter litt. Avslutter kvelden hos en felles venn og utveksler telefonnummer. Så lenge det ikke fører til noe mer er det vel ikke så farlig?

Hvem berøres?
Det er noen som har sagt at menneskene ikke lever alene. Det er virkelig sant, for nesten alt vi sier eller gjør får konsekvenser for andre enn oss selv. Vi lever i familier og relasjoner. Det gjelder de aller fleste av oss. I dette tilfelle må du vurdere om din samboer berøres av det som skjer. Hva slags avtaler har dere gjort? De aller fleste har truffet sine kjære og blitt forelsket, og det er ikke sikkert dere har snakket om temaet flørting i det hele tatt ennå. Dere har bare tatt det for gitt at det er dere to, og bare det. Eller kanskje har dere i overmot sagt at forholdet skulle ta slutt om den andre bare så vidt så på noen utenforstående? Uansett kan det være slik at din samboer har noen grenser eller følelser som berøres.

Kanskje er det andre som også vil berøres? Har du store barn eller andre nære som vil høre rykter om deg? Hvordan vil dette være for dem?

Hva kan det føre til?
Det du gjør vil også påvirke deg selv. Er du sikker på at det er lurt å sette seg i en situasjon der du blir sjarmert, eller til og med forelseket i andre? Vi vet at slikt skjer i nesten alle forhold fra tid til annen, men vil du oppsøke det og gi næring til ilden? Vi liker å tenke at vi er voksne mennesker med fritt valg. Da gjelder det å velge, før følelsene tar overstyring. For det som får oss til å ta valg er både fornuftige overveielser og impulsive følelser. Vi må dessverre og heldigvis ta ansvar for begge.

Hva ville du selv sagt?
Noen sier at det du ikke vet har du heller ikke vondt av. Og det kan være noe sant i det. Du skal ikke plage din samboer med alt mulig du får dårlig samvittighet av. Det kan bli veldig slitsomt for dere begge. Likevel kan det være verdt å ta denne testen: Hva ville du selv syntes om din samboer gjorde det samme? Da kan det være lurt å la være å gjøre noe som du selv ville bli såret av. Det kan være lurt å tenke: Hva slags familie vil jeg ha om fem år? Hva skal til for å oppnå det?

Vi må også tenke litt på forskjellene samboere imellom. Kanskje har de helt like verdier? Er det slik at din samboer ville bli lei seg av noe du hadde tålt? Mange menn synes utroskap med sex er det verste som kan skje i et forhold, mens mange kvinner synes det samme om utroskap med forelskelse.

Kort sagt: tenk deg om før du gjør noe som kan ødelegge for det som er viktigst for deg.