Utro på nettet?


Her kan lese om noen vanlige utfordringer som kan komme dersom du er aktiv på datingsider for gifte. Det kan også oppstå problemer om du skjuler for partneren din at du flørter på nettet. Tenk litt over hva som er bra for forholdet ditt, og hva du selv ønsker deg.

Lureri?
Mange tenker at utroskap bare handler om sex. Men de fleste forteller at det å bli lurt var det verste. Bruker du datingsider for gifte, men skjuler det for partneren din? Flørter du med andre på chattesider? Det kan være at partneren din synes dette er utroskap. Du kan spørre om du vil være sikker.

Hva slags livsledsager vil du være?
Vi er ikke moralsk ufeilbarlige noen av oss. Alle har gjort store og små feil. Men moral og etikk er laget for å beskytte oss. Det er ikke alltid riktig å gjøre noe, selv om ingen får vite om det. Ingen? Du vet jo selv. Hvem vil du være?

Forholdet til din nærmeste
Tenk igjennom dette før du setter deg ved skjermen neste gang:
• Kommer du til å gjøre noe som du får dårlig samvittighet for? Dårlig samvittighet kan plage deg, og påvirke forholdet negativt.
• Er det du gjør noe partneren din vil mislike eller føles seg sviktet av?
• Har dere snakket åpent om kjøreregler for det dere kan gjøre på nettet? Er det greit og akseptert, eller skjult og hemmelig?

Hva kan det føre til?
Noen ganger fører nettflørt til mer enn du tenkte deg på forhånd. Det er spennende å få respons, og tiltrekkende når du opplever kontakt. Det kan være forlokkende å drømme seg vekk. Men resultatet kan bli at det skjer endringer i livet ditt som du slett ikke hadde ønsket eller planlagt.

Når er du i faresonen?
Vi regner med at sjansen for utroskap øker når:
• Forholdet er inne i en bølgedal.
• Du treffer en som du blir tiltrukket av.
Dette kan du styre når du bestemmer deg for å kontakte andre på nettet.
Hva kan jeg gjøre?
Når du er på nettet ser du ikke inn i øynene til partneren din. Men slike blikk er ofte starten på å gjøre noe med det som kan være vanskelig (link) mellom dere. På nettet er du i dialog og byr deg fram til andre, kanskje ganske ukjente personer, som du kan bli fasinert av. Du underbygger de to faresignalene vi viste i forrige avsnitt. Neste skritt: Planlegg en samtale med partneren din, eller søk hjelp på nærmeste familievernkontor. (link) Eller bare gjør noe hyggelig sammen. Noen ganger er det nok.